HomeBiografieConcertagendaRepertoireFotoVideoSint-NiklaaskerkInformaticaLinksContact

Michael De Geest werd in 1982 geboren in Eeklo. Hij is de zoon van Edward De Geest, organist-titularis van de Gentse Sint-Baafskathedraal. In zijn geboortestad voltooide Michael de richting Wetenschappen-Wiskunde aan het Sint-Vincentiuscollege en behaalde hij het eindgetuigschrift voor orgel en piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (in de klas piano van zijn moeder Monique Lanszweert en in de klas orgel van Dirk Bruggeman). Ook ontving hij de Bijzondere Prijs en de Oorkonde van de Stad Eeklo voor beide disciplines. In zijn jeugd was Michael koorlid van de Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal in Gent.

Het was zijn interesse voor wiskunde en informatica die hem naar de Universiteit Gent dreef, waar hij in 2004 afstudeerde als licentiaat informatica. Tussen zijn professioneel informaticawerk door studeerde Michael orgel bij Ignace Michiels aan het Gentse Conservatorium, waar hij in 2009 het bachelor diploma van uitvoerend musicus behaalde. Enkele van zijn inspirerende docenten waren Daniel Gistelinck (harmonie en contrapunt), Marc Michael De Smet (koor en kamermuziek) en Hans Lamal (improvisatie).

Michael specialiseerde zich in de barokke orgelmuziek bij de Luikse organist Serge Schoonbroodt. Hij volgde masterclasses orgel bij Helga Schauerte in Eckenhagen (Duitsland) en bij barokspecialist Liuwe Tamminga in Urbino (Italië) tijdens het festival ‘Musica Antica’. Michael was ook meer dan tien jaar organist van de Gentse Sint-Jacobskerk.

In kamermuziekverband speelt Michael samen met hoboïste Dagmar Robben, tevens zijn echtgenote. Hij is ook lid van het ensemble Fuga Temporis.

In januari 2010 werd Michael aangesteld als organist van de Gentse Sint-Niklaaskerk, waar hij sinds 2011 ook instaat voor de organisatie van thematische orgelconcerten waaronder hommages aan verschillende barokcomponisten. Vanuit deze indrukwekkende kerk met zijn prachtige barokke Flentrop orgel blijft Michael zich verder toeleggen op de barokmuziek, met een groot hart voor het orgelwerk van componisten als Buxtehude, Böhm, Frescobaldi, Couperin en uiteraard Bach.

Michael is voorzitter van het gloednieuw professioneel orkest Lumen Symphonicum dat onder de artistieke leiding staat van zijn broer David De Geest. Als première-concerten werden op 27 en 29 april laatstleden Mozarts Jupitersymfonie en 21ste Pianoconcerto uitgevoerd in het CC Scharpoord Knokke en het Brussels Conservatorium i.s.m. pianist Daniel Blumenthal.

www.michaeldegeest.be / www.lumensymphonicum.be

From    Subject    Received    Size    Categories    
Michael De Geest    FW: 5 juni programma en CV's    9:13    143 KB       


Kopierechten © 2012 - 2018 Michael De Geest - URL: michaeldegeest.be
Aangedreven door Web52 - Systeem informatie - Licentie

Aanmelden