HomeBiografieConcertagendaRepertoireFotoVideoSint-NiklaaskerkInformaticaLinksContact

Michael De Geest werd in 1982 geboren in Eeklo. Hij is de zoon van Edward De Geest, organist-titularis van de Gentse Sint-Baafskathedraal. In zijn geboortestad voltooide Michael de richting Wetenschappen-Wiskunde aan het Sint-Vincentiuscollege en behaalde hij het eindgetuigschrift voor orgel en piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord (in de klas piano van zijn moeder Monique Lanszweert en in de klas orgel van Dirk Bruggeman). Ook ontving hij de Bijzondere Prijs en de Oorkonde van de Stad Eeklo voor beide disciplines. In zijn jeugd was Michael koorlid van de Schola Cantorum van de Sint-Baafskathedraal in Gent.

Het was zijn interesse voor wiskunde en informatica die hem naar de Universiteit Gent dreef, waar hij in 2004 afstudeerde als licentiaat informatica. Tussen zijn professioneel informaticawerk door studeerde Michael orgel bij Ignace Michiels aan het Gentse Conservatorium. Enkele van zijn inspirerende docenten waren Daniel Gistelinck (harmonie en contrapunt), Marc Michael De Smet (koor en kamermuziek) en Hans Lamal (improvisatie).

Michael specialiseerde zich in de barokke orgelmuziek bij de Luikse organist Serge Schoonbroodt. Hij volgde masterclasses orgel bij Helga Schauerte in Eckenhagen (Duitsland) en bij barokspecialist Liuwe Tamminga in Urbino (Italië) tijdens het festival ‘Musica Antica’. Michael was ook meer dan tien jaar organist van de Gentse Sint-Jacobskerk.

Michael bracht reeds recitals in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Engeland, Denemarken, Hongarije en Japan. In kamermuziekverband speelt Michael samen met hoboïste Dagmar Robben, tevens zijn echtgenote. Hij is ook lid van het ensemble Fuga Temporis.

In januari 2010 werd Michael aangesteld als organist van de Gentse Sint-Niklaaskerk, waar hij sinds 2011 ook instaat voor de organisatie van thematische orgelconcerten waaronder hommages aan verschillende barokcomponisten. Vanuit deze indrukwekkende kerk met zijn prachtige barokke Flentrop orgel blijft Michael zich verder toeleggen op de barokmuziek, met een groot hart voor het orgelwerk van componisten als Buxtehude, Böhm, Frescobaldi, Couperin en uiteraard Bach.

Hij werd recent aangesteld als lid van de Raad van Beheer van het Gents Orgelcentrum, een vzw die instaat voor de organisatie van de jaarlijkse orgelconcerten in juli en augustus in de Sint-Baafskathedraal Gent.

Michael is voorzitter van het in 2015 opgericht symfonisch orkest ‘Lumen Symphonicum’ dat onder leiding staat van zijn broer David. Dit orkest programmeert voornamelijk Weens Klassiek werk. Zo klonken in 2016 o.a. Mozarts Jupitersymfonie en 21ste Pianoconcerto i.s.m. Koningin Elisabeth-laureaat Daniel Blumenthal. In 2017 speelde Lumen Symphonicum o.a. Mozarts 40ste Symfonie en Schuberts 1ste Symfonie, alsook orkestwerk van Antonio Salieri. In 2018 programmeerde het orkest o.a. Haydns 96ste Symfonie ‘Miracle’, Mozarts 36ste Symfonie ‘Linzer’ en bekende Klarinetconcerto, i.s.m. Eddy Vanoosthuyse.

www.michaeldegeest.be / www.lumensymphonicum.be

From    Subject    Received    Size    Categories    
Michael De Geest    FW: 5 juni programma en CV's    9:13    143 KB       


Kopierechten © 2012 - 2020 Michael De Geest - URL: michaeldegeest.be
Aangedreven door Web52 - Systeem informatie - Licentie

Aanmelden